Mine favorittbilder fra 2019

januar 29, 2020

Jeg tok på meg den umulige oppgaven med å finne de beste bryllupsbildene fra 2019

Og når jeg sier umulig, er det ikke en overdrivelse! Jeg har faktisk ikke klart å velge ut et lite antall bilder som jeg selvsikkert kan kalle “det beste bryllupsbildene fra 2019”. Selv om jeg gav opp til slutt, gjorde jeg et ærlig forsøk! Jeg er nok litt for emosjonelt involvert med de fleste av dem. Etter å ha gått gjennom hvert bryllup fra året som gikk, endte jeg opp med hele 600 bilder! Totalt sett føler jeg de alle måtte med for å representere variasjonen og kompleksiteten det er å ta naturlige bryllupsbilder! Men jeg kan jo ikke utsette dere for en 600-bilders lang serie! Til slutt klarte jeg å lage en 50-sekunders snutt ved å lukke øynene, og på en litt tilfeldig måte inkludere det som da har blitt min “best of 2019”-samling ?

Totalt sett føler jeg de alle måtte med for å representere variasjonen og kompleksiteten det er å ta naturlige bryllupsbilder!

Utvelgelsesprosessen fikk meg til å tenke litt. Hva er det som gjør et bryllupsbilde bra (eller, “best”)? Er det lys, komposisjon, kamerautstyr, lekre bryllupsdetaljer eller noe annet? Eller er det er å følge de siste trendene, dra på episke locations, at brudeparet er flinke til å posere eller de har de beste talerne? Noen ting skiller seg ut, men selv om overnevnte kan påvirke det endelige resultatet er det ingen av dem som påvirker om jeg synes det er “best” eller ikke.

To ting som påvirker slagkraften til naturlige bryllupsbilder aller mest

Jeg tar for det meste bilder i naturlige situasjoner. FOLK er det som gjør bildene best etter min mening. Ingen av mine favoritter er bilder av detaljer. De har et skarpt fokus på mennesker og vanligvis reflekteres det en følelse i bildet. Selv om lys og komposisjon spiller en viktig rolle, er det følelsene jeg sitter igjen med når jeg skal velge et bilde over et annet. Jeg har virkelig fått lært dette gjennom det siste året! Naturlige bryllupsbilder handler mindre om det teknisk perfekte, og mer om hva jeg sitter igjen med av følelser eller minner når jeg ser på bildet. Til syvende og sist er det altså ikke hvor dyr brudekjole du har eller hvor vakre detaljene er som gjelder.

Selv om lys og komposisjon spiller en viktig rolle, er det følelsene jeg sitter igjen med når jeg skal velge et bilde over et annet.

Konfettibilder har en stor plass i listen over mine favoritter fra 2019. Jeg ELSKER konfetti, og jeg har til og med skrevet et blogginnlegg om hvordan du kan få bedre konfettibilder. Når det er sagt, så er det jo egentlig ikke konfettien i seg selv om gjør om et bilde blir bra (selv om masse konfetti er gøy). Nei, det er fordi bryllupsgjestene får bidra til noe gøy og dere gjør noe SAMMEN. En aktivitet som gir mening og som bygger litt på tradisjon, feiring og stemning. Brudevals og stjerneskudd også eksempler på aktiviteter eller tradisjoner som kan gi skikkelig bra og naturlige bryllupsbilder.

Nei, det er fordi bryllupsgjestene får bidra til noe gøy og dere gjør noe SAMMEN. En aktivitet som gir mening og som bygger litt på tradisjon, feiring og stemning.

Så her er samlingen: en 50-sekunders film!

Aller helst bør du se den med lyd på. Jeg brukte nok litt mer tid enn det som er normalt på å få bildene til å følge den avanserte trommetakten ?

Du kan se filmsnutten direkte på YouTube ved å klikke her.

En millon takk til alle som har vært med på å gjøre 2019 til et så fantastisk, innholdsrikt og produktivt år

Jeg skal runde av! Men ført ville jeg bare benytte anledningen til å takke alle mine supre brudepar. De har gjort det mulig for meg å drive med det jeg synes er aller mest gøy. Jeg er så takknemlig for at de har booket meg, og gitt flotte tilbakemeldinger. Uten dem hadde jeg nok gått under i et hav av selvkritikk! I tillegg ønsker jeg å takke alle de flinke og kreative leverandørene (blomsterdekoratører, bakeri, brudekjoleforhandlere, bryllupsband…) for samarbeidet!

Jeg er så takknemlig for alle brudeparene som har booket meg, og gitt meg så flotte tilbakemeldinger. Uten dem hadde jeg nok gått under i et hav av selvkritikk!

Helt til slutt, her 30 mer eller mindre tilfeldig utvalgte (og såkalte) favorittbilder fra året 2019 ?

Takk for titten!

SHARE THIS STORY